amd vs. nvidia

AMD vs. Nvidia

AMD vagy Nvidia

Az örök kérdés, akárcsak az android/iphone.

Leszögezem az elején, hogy én AMD kártyákkal bányászok(RX580, 6600XT,6700XT). Ettől függetlenül megpróbálok objektív maradni a témában(van 4db GTX1660superem is).

Mikor az első rigemet vettem, abban 7db RX580 és 4 db 1660s volt. Ezeken tanultam az OC-zást (OverClock=túlhajtás), helyesebben finomhangolást, mert mi inkább UC-zunk (UnderClock). Igyekszünk a lehető legkisebb energiafelvétellel, a legtöbb hash-t kihozni a kártyákból. Ez függ ugyan az algoritmustól, de közel sem jelenti azt, hogy maximumon járatjuk a kártyákat. Nem célunk „bármi áron”(fogyasztás) kihozni belőle a maximumot. Főleg, hogy nem is abban a tartományban kapjuk a legnagyobb hash teljesítményt.

Tehát melyik a jobb?

Leírom a saját tapasztalatokat, aztán mindenki döntse el maga.

Az Nvidia: Előny e, vagy hátrány ez nézőpont kérdése, de nvidia esetében szűkösek a beállítási lehetőségek. Mag órajelet(Core Clock), memória órajelet(MemClock) és teljesítmény limitet(PL) lehet állítani. Ez egy kezdő, újdonsült bányász esetén jól jön, mert csak ezzel a 3 beállítással kell foglalkoznia. Viszont vegyük figyelembe, hogy a „PL” állítása üti(űbereli) a másik kettőt, vagyis hatással lesz rájuk.